Over mij

Mijn naam is Mirjam Koot. Ik woon met mijn gezin op een melkveehouderijbedrijf in de Mijzenpolder bij Schermerhorn (Noord-Holland).
Ik werk parttime als paraveterinair bij Dierenkliniek De Rijp. Daarnaast neem ik regelmatig foto-opdrachten aan, en zo is fotograferen een uit de hand gelopen hobby geworden waar ik op verschillende manieren heel veel plezier uit haal.

 

Camera en toebehoren

Ik maak mijn foto’s met een Canon EOS 5D Mark IV, met daarop meestal de Canon EF-S 24-70mm f/2.8 IS USM, al dan niet met filters. Ook gebruik ik de Canon EF-S 16-36mm f/2.8 IS USM en de Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, evenals de Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM. En verder natuurlijk een tas met de nodige accessoires.

 

  

Bruidsreportages

Met Jeroen Otto vorm ik het fotografenduo WijKijkenSamen en wij richten ons daarbij op het maken van bruidsreportages. Door samen een huwelijk te fotograferen heb je veel meer mogelijkheden en mis je geen moment!

 

mirjam en jeroen 700px

 

 

Grote Kerk van Schermerhorn 

Bovenstaande foto, waar ik met Jeroen op sta, is gemaakt door Patrick Haring in de Grote Kerk van Schermerhorn. Voor deze kerk, zie ook de foto hieronder, maak ik foto's van evenementen, partijen en meer.

 

gks overmij

 

 

Product- en sfeerfotografie 

Voor CéPé Producten fotografeer ik de decoratie- en beschermingsproducten en maak ik sfeerfoto's.

 

CePe Couleurs de Mimi advertentie 012

 

 

Sieradenfotografie 

In opdracht van een ontwerper (Freds-Choice) maak ik sfeer- en productfoto's van sieraden.

 

Lichte sieraden op hout en boeken 029

 

 

Cono 

De melk van onze koeien wordt door Cono verwerkt tot de wereldberoemde Beemsterkaas. Ik fotografeer regelmatig voor onze melkfabriek.

 

cono overmij

 

 

Fotoclub

Sinds 2012 ben ik voorzitter van fotoclub Fotovrienden West-Friesland uit Hoorn; een groep mensen met dezelfde hobby die op een leuke manier hiermee bezig wil zijn en van elkaar wil leren.

Mijn (zwaar bewerkte) profielfoto is gemaakt door clublid Dime Spijkerman, de foto hieronder door clublid Hein Nieuweboer.


 groepsfoto fvwf verkleind

 

Tot slot houd ik erg van reizen. De fotografische resultaten daarvan zijn te zien in mijn albums op Flickr:

Reisfoto's Mirjam